Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Семинар на тема „Правата на жените в променящия се свят на труда“ с участието на Оля Пенева – мениджър ESG Help Desk

   

16.03.2023

 

На 9 март 2023 г. се проведе онлайн семинар на тема „Правата на жените в променящия се свят на труда“ по повод 8 март – Международен ден на жената, както и Ден на розата на Зонта – ден, в който се почитат най-влиятелните и вдъхновяващи жени на нашето съвремие. Събитието беше организирано от „Зонта Интернешънъл“, като в него участие взеха членове на Синдиката на българските учители, преподаватели от Националното училище за танцово изкуство (НУТИ), членове на други неправителствени организации и др.

Photo_2

В началото на семинара г-жа Бистра Илиева – представител на комитета по застъпничество и ООН на Дистрикт 30 на „Зонта Интернешънъл“ запозна участниците с мисията и каузите на Зонта. След това своята презентация направи първият лектор – г-жа Милена Драгийска – главен изпълнителен директор на „Лидл България“, която сподели добри практики за многообразието и равнопоставеността в компанията, но и предизвикателствата пред които майката лидер е изправена в кариерата си. В събитието участие взе и г-ца Оля Пенева – експерт бизнес и човешки права, мениджър ESG Help Desk, ESG Lab в Стопанския факултет на Софийски университет „Св. Климент Охридски“. Тя представи пилотната ESG обучителна програма със „Зонта Интернешънъл“ на тема „Правата на жените в променящия се свят на труда“.