Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Сътрудничеството между Стопанския факултет и Hewlett Packard Enterprise се разширява с поредица от нови инициативи

   

05.04.2023

 

През настоящата академична година Кариерният център на Стопанският факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ и Hewlett Packard Enterprise България провеждат поредица от съвместни инициативи, като целта е да се създаде бизнес-академична синергия в подкрепа на модерно висококачествено образование, съобразено с потребностите на пазара на труда.

image00024-min

Бакалаврите на Стопанския факултет имаха възможността да се запознаят с избрани теоретични концепции в областта на облачните технологии, които намират ежедневно приложение в практиката на гост-лектора Живко Коевски - Edge and Data Portfolio Lead в Hewlett Packard Enterprise.

image00016-min

Лекторът сподели със студентите тънкости на професията, натрупани в хода на над 20-годишния му опит, а лекцията завърши с илюстрация по реален use case на компанията. През идващите седмици студентите ще работят екипно върху казус, който е разработен максимално близко до реален бизнес проблем, като целта е студентите да задълбочат знанията си и да развият умения, нужни в практиката.

Поредицата от събития продължава с практически-ориентирана лекция в областта на създаването на автоматизирани решения, насочена към всички студенти с интерес в областта на изкуствения интелект, която ще бъде обявена в календара с предстоящи събития на факултета.

image00005-min