Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Ректорът на UCLAN Cyprus проф. Паникос Пуцурис изнесе лекция на тема „Стратегическо развитие на фамилния бизнес“

   

23.03.2022

 

Интригуваща лекция на тема „Стратегическо развитие на фамилния бизнес“ изнесе Ректорът на UCLAN Cyprus проф. Паникос Пуцурис. Научният форум се проведе на 21 март 2022 г. в хибриден формат – присъствено и онлайн.

PP lecture 1

По-рано през деня зам.-деканът на Стопанския факултет с ресор „Научно-изследователска дейност, иновации и проекти“ доц. д-р Тодор Ялъмов приветства проф. Пуцурис, представи приоритетите на Стопанския факултет, в това число развитието на международното сътрудничество и изграждането на устойчиви партньорства с водещи научни и изследователски институти. Доц. Ялъмов презентира и част от националните и международни проекти, в които Стопанският факултет участва, включително SCHOLARNET (финансиран от Националната програма „Международни научни мрежи“), Univercity и др.

В началото на лекцията гл. ас. д-р Иван Ангелов представи пред аудиторията проф. Пуцурис, както и гостите на международния форум, сред които беше г-н Стефан Гугушев , президент на „Сдружението на фамилния бизнес – България“. Проф. Пуцурис акцентира върху различни стратегии, свързани със съхраняването и устойчивото развитие на семейния бизнес, като представи примери от световната практика.

PP_3

„Уважение-доверие-единство-общуване-професионализъм – това е рецептата за устойчив успех“, сподели той.

В научния дебат се включи и проф. д-р Десислава Йорданова, която е водещ изследовател в областта на семейния бизнес и предприемачеството. Тя коментира причините за забавеното развитие на фамилния бизнес в България.

Лекцията на проф. Пуцурис се осъществи в рамките на партньорските взаимоотношения между UCLAN Cyprus и Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“, в съответствие с приоритетите на Стопанския факултет за утвърждаването му като референтен изследователски център в региона в областта на икономиката и управлението.