Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Преподавателят в "харвардските курсове" към Стопанския факултет Асен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма в служебното правителство

   

12.03.2013

 

Преподавателят в "харвардските курсове" към Стопанския факултет Асен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма в служебното правителство

 

 

Възпитаникът на Харвард Асен Василев става министър на икономиката, енергетиката и туризма.

 

Той е завършил икономика в Харвард и е специализирал бизнес администрация и право в Harvard Business School и Harvard Law School.

 

Съосновател е и президент на Everbread - една от петте компании в света за ценообразуване на самолетни билети. Everbread е частично финансирана от Националния Фонд за Научни разработки на Сингапур и от първия инвеститор в Skype.

 

Съосновател и директор е на Центъра за икономически стратегии и конкурентоспособност. Преподавател е в програмата за икономически растеж и развитие, афилиирана със Софийския университет "Св. Климент Охридски" и с Центъра за стратегии и кoнкуретоспособност в Harvard Business School.

 

От 1999 г. до 2004 г. Асен Василев работи като консултант в Monitor Group в САЩ, Канада, Европа и Южна Африка.

 

Ръководи проекти за маркетинг и стратегическо развитие на големи международни компании в телекомуникационната индустрия, енергетиката, минното дело, застрахователната индустрия и в редица големи производители на потребителски стоки.

 

Източник: Vesti.bg

 

За честта на предприемача, или кой е новият икономически министър Асен Василев

В-к Дневник