Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Посещение на студентите от първи курс от специалност „Стопанско управление“ (английска и френска програма) във Финансовия център IBM България

   

23.04.2019

 

На 17 април студенти от специалност „Стопанско управление“ ( английска и френска програма ), под ръководството на ас. д-р Иванка Михайлова , имаха възможността да посетят офиса на Финансовия център на IBM България и да се докоснат до реална бизнес атмосфера.

Посещението започна с представяне на кариерния път на развитие на настоящи кадри на Финансовия център. Естествена дискусия беше породена около вземането на конкретни кариерни решения - как всеки от тях е решил да стане част от компанията и как са решавали с какво да се занимават. Един от най-интересните и предизвикателни въпроси беше какво представлява един работен ден на финансов анализатор в IBM. Отговорът на този въпрос студентите получиха от седмичния работен календар, включващ примери за комуникация с колеги и клиенти, подготовка за срещи, срещи, финансови анализи и много други.

thumbnail_6

Посещението продължи с кратко представяне на Финансовия център от неговия ръководител.

Първокурсниците имаха възможността да практикуват и дискутират въпроси относно търсенето на стаж и работа. Запознаха се с концепцията за активен и пасивен пазар на труда, както и с най-често допусканите грешки при писането на CV.

Срещата завърши с кратко състезание, което обобщи наученото и припомни някои теми от дисциплината „Основи на управлението“.

thumbnail_5
thumbnail_4
thumbnail_3
thumbnail_2
thumbnail_1