Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Покана за Международната годишна конференция на Стопанския факултет, 10-12 октомври 2019

   

18.08.2019

 

Международна годишна конференция

В продължение на двадесет и две години Стопанският факултет е домакин на международни конференции по актуални иконономически и управленски проблеми, организирани съвместно с нашите университети-партньори от Германия – Хумболт (Берлин), Кьолн, Лайпциг, Саарбрюкен, Ерланген-Нюрнберг, SRH-Берлин, EBC-Хамбург; от Франция – Бордо и Лил, от Швейцария – Нюшател, САЩ – Сейнт Анджело (Тексас), Държавния университет на щата Айова, както и със съдействието на бившата Агенция за икономически анализи и прогнози и участието на колеги от целия свят. Всяка от конференциите отразява значим етап от развитието на българското общество и икономика от началото на прехода.

Изданията от 10 до 22 са организирани съвместно с Кьолнския университет. Дългогодишните връзки между двата университета водят началото си от 1985 г., когато проф. д-р Гернот Гутман, доктор хонорис кауза на СУ „Св. Климент Охридски”, в качеството си на ректор на Кьолнския университет, подписва първия договор за сътрудничество. Надяваме се, че предстоящата двадесета конференция ще допринесе значително за разширяването на контактите между изследователите в обединена Европа в усилията им за намаляване на негативните икономически ефекти от различията в социалното и стопанско развитие на обществата. Участието на млади учени и докторанти е специално насърчено като е предвидена парична награда за най-добър доклад на конференцията.

Работни езици и на предстоящото издание на научния форум са българският и английският.

 

Докладите на конференцията се публикуват в специален сборник, а при одобрение и в Годишника на Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски” или в специалната поредица на немското издателство Peter Lang със заглавие „Софийски конференции за социално и икономическо развитие в Европа” (ISSN: 1867-562X).

 

 

 

ПРЕДСТОЯЩО ИЗДАНИЕ:

 

10-12 ОКТОМВРИ 2019

ИКОНОМИЧЕСКИ И УПРАВЛЕНСКИ ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВА И ПОЛИТИКИ: ПАЗАРЪТ И ДЪРЖАВАТА

БАЗА НА УНСС - РАВДА

 

Софийският университет "Св. Климент Охридски", Стопански факултет

и

Университетът за национално и световно стопанство - София

организират

 

Съвместна международна конференция на тема

ИКОНОМИЧЕСКИ И УПРАВЛЕНСКИ ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВА И ПОЛИТИКИ: ПАЗАРЪТ И ДЪРЖАВАТА

на 10 - 12 октомври 2019 г.

 

За да заявите участие, моля изпратете резюме на доклада си на български и английски език на имейл адрес: conference@feb.uni-sofia.bg с посочена информация за своята институция, научни степени и академична длъжност.

 

Повече информация за конференцията на английски език

 

с партьорството на:

hu-logo

Хумболтовия университет - Берлин

 

Cologne-Logo

Кьолнския университет

 

FAU_Logo

Университета на Ерланген-Нюрнберг

 

Logo_SRH_Hochschule_Berlin

Висшето училище SRH - Берлин

 

logo-lille

Университета Лил 1

 

EBC

Висшето училище EBC - Хамбург