Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Покана за гост-лекция на Макс Гурвиц относно създаването на стартъпи и представяне пред инвеститори

   

02.11.2022

 

На 4 ноември 2022 г. от 10:15 ч. в зала 420 на Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“, в рамките на избираемата дисциплина „Европейски фондове и финансови инструменти“, и в партньорство с Българска асоциация за дялово и рисково инвестиране (BVCA), ще бъде проведена интерактивна лекция с Макс Гурвиц.

Dark Green Light Green White Corporate Geometric Company Internal Deck Business Presentation

Г-н Гурвиц е известен предприемач и инвеститор базиран в София. От холандски произход и израснал в САЩ, през 2008 г. той основава онлайн компания за правни услуги в Амстердам, която се придобива през 2011 г. Същата година той се мести в София, където става член от екипа на съоснователи на един от първите инвестиционни фондове в региона и България – Илевън. През годините участва в изграждане на първите акселераторни програми в югоизточна Европа, и първо членува, а после и ръководи базираната в Сан Франциско международна мрежа бизнес ангели Cross Border Angels.

От 2015 г. Макс реализира няколко успешни проекта по изграждане на стартъп-среда в и извън Европа – програмите Entrepreneur-in-Residence, TRACTION Camp, Startup AddVenture и Western Balkans Mobility Fund, които действат в над 20 държави по света. От 2017 г. той е съосновател на един от водещи световни форуми за предприемачи и инвеститори – Summit Summit, а през 2019 г. води формирането на екипа на „Витоша Венчър Партнерс“ – лансираният през 2020 г. инвестиционен фонд, с мандат да инвестира в над 100 иновативни компании у нас.

Всички желаещи да се включат в лекцията са добре дошли!