Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / ПМГ "Васил Друмев", град Велико Търново сертифицира учениците си по програмата Microsoft Technology Associate (MTA)

   

18.12.2015

Проектът „Microsoft YouthSpark - Кариера в ИТ“ е насочен към 20 000 ученици в средните училища, които са получили най-добрата външна национална годишна оценка и които са от онези региони в страната в които младежката безработица е най-голяма. На тези активни млади хора се предоставят достъп до обучение по ИКТ, обучение по предприемачество, курсове за кариерно развитие и консултации, както и възможността да се възползват от настоящите ресурси и да придобият опит в областта чрез менторство.

Tarnovo-FEBA2

 

Наш партньор по този проект в град Велико Търново e ПМГ "Васил Друмев". С активната подкрепа на г-н Георги Игнатов, преподавател в гимназията, успяхме да предоставим на техните ученици алтернативни и модерни образователни програми и така да им осигурим възможност да планират и реализират пълния си потенциал, като и по-големи възможности за образование, заетост и предприемачество.

 

Проектът „Microsoft YouthSpark - Кариера в ИТ“ е един от 27 гранта на Microsoft YouthSpark за младежки неправителствени организации в 25 страни в Европа през 2015 г. и част от световния ангажимент на Microsoft да се създадат възможности за 300 милиона младежи в 100 страни през следващите три години.