Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Първото по рода си студентско бягане в страната, реализирано от студенти на Стопански факултет

   

13.05.2023

 

Миналата събота, 29-и април, се осъществи първото по рода си студентско бягане под името „UNIRUN”. Спортната инициатива се проведе в столичния парк „Студентски“ и обедини студенти и любители около благотворителната кауза ­­– в помощ на деца, лишени от родителски грижи.

Каузата на студентската организация „Бизнес клуб“ беше подкрепена от над 170 участника, като в самото 6-километрово бягане участваха над 130 души. Стартът на бягането бе даден в 11:40 ч., като участниците трябваше да направят 3 обиколки през покрайнините на парка.

AAA24B20-BC3A-4170-83F4-E13CEFC3DA99-min

От сдружението споделят, че със събраните средства, над 600 лева, от дарения и входни такси ще закупят спортни принадлежности за социалните домове – Център за настаняване от семеен тип за деца без увреждания в гр. Перник, кв. „Изток", и за Дом за деца лишени от родителски грижи „Констанца Ляпчева" в гр. Долна Баня. Допълнително планират да организират спортен полуден с подрастващите в домовете и да ги запознаят с позитивите от физическата активност.

„За нас бе удоволствие да покажем, че студентите могат да бъдат физически активни и да помагат на обществото ни“ – споделя Даниел Петров, председател на студентската организация „Бизнес Клуб“

IMG_7979-min

За финал на състезанието всички участници получиха грамоти за участие и подаръчни материали. А за финалистите в двете категории, студенти и любители, имаше и официално награждаване с медали. Програмата на събитието продължи с хапване и разговори в парка.

Главен спонсор на студентското бягане бе KPMG Bulgaria, който се включи със собствен отбор в подкрепа на каузата. Сред партньорите на събитието бяха TrackSport, RedBull, Smart Organic, Athletic, Rakuten Viber и „Бачково“.