Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Първи по рода си NFT хакатон с 12,000 долара за победителите награден фонд

   

06.04.2022

 

Nexo, световна водеща регулирана институция за дигитални активи и Data Science Society, глобална мрежа на специалистите в обработка на данни, в партньорство с Асоциация за развитие на София, местен лидер в провеждането на иновативни състезания, организират първи по рода си конкурс за прогнозиране стойността на NFT (неизменяеми токени) – NFT Datathon – с награден фонд от 12,000 долара за осъществяване на печелившия проект и 3,000 долара награди в криптовалути.

Предизвикателството очаква да привлече експерти, студенти и представители на академичния, научния и частния сектор. Сред членовете на журито са преподаватели от Технически университет – София, Софийски университет, Нов български университет и представители от Асоциация за развитие на София (Столична община). От 15 до 17 април в рамките на 48 часа експерти, анализатори и ентусиасти в сферата за обработката на данни, ще придобият безценен опит с данни, събрани и подготвени специално за изданието на NFT Dataton 2022.

20180929_153333

Регистрацията за събитието е отворена до 15 април за всеки с интерес и знания в областта на Data Science – студенти, учени, експерти в сферата, крипто и блокчейн ентусиасти готови да намерят решението на толкова труден казус. Допълнително с цел да предоставят повече информация, партньорите ни от Data science societу са организирали още едно събитие - “Какво е НФТ и защо?” , което ще се проведе на 11 Април с локация Sofialab.

За повече информация, програма и регистрация за участие, прочетете повече тук: https://www.datasciencesociety.net/datathon_nft/

Каним студетните от Стопанския факултет да вземат участие в NFT Datathon, за да научат повече и да имат шанса да спечелят една от наградите!