Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Основана бе учебно-тренировъчна фирма към катедра „Финанси и счетоводство“ на Стопанския факултет

   

23.12.2022

 

На 21 декември бе поставено началото на учебно-тренировъчна фирма (УТФ) в областта на счетоводството с подкрепата на деканa на Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ – доц. д-р А. Георгиев – и ръководителя на катедра „Финанси и счетоводство“ – доц. д-р Марселен Йовоган.

imgonline-com-ua-CompressToSize-53OmcBXQKQZw

На откриването присъстваха доц. д-р М. Йовоган, доц. д-р Е. Станчева, преподавател по счетоводство, и гл. ас. д-р Н. Кацарски, сертифициран ръководител на УТФ. Доц. Йовоган поздрави студентите за включването им в тази инициатива на факултета и коментира значимостта на обучението по финанси и счетоводство, чийто традиции се поддържат в катедрата. Той поясни, че всяко начало е трудно, но вярва в новаторството и нововъведения като УТФ и не се съмнява в бъдещия успех на фирмата. Д-р Кацарски представи основните концепции за работа в УТФ и детайлизира основните дейности, които предстоят, както и функциите на участниците в нея. Той поясни, че са представени всички необходими документи за учредяването на фирмата към Центъра за учебно-тренировъчни фирми към Министерството на образованието и науката.

imgonline-com-ua-CompressToSize-VXBgKcmpMj

Обучението в рамките на УТФ ще се извършва със специализирани ERP софтуери, с които работят бизнеса и държавни институции. То ще предостави на студентите възможност да приложат знанията си по счетоводство в симулирана бизнес среда.