Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / KPMG проведе онлайн лекция на тема „Разбиране на бизнес средата и рисковете пред компаниите – основа за качествен одит“

   

14.04.2022

 

На 11 април 2022 г. KPMG в България проведе онлайн лекция на тема „Разбиране на бизнес средата и рисковете пред компаниите – основа за качествен одит“ за студентите от Стопански факултет на Софийски университет „Св. Климент Охридски“.

P 3

Иван Андонов, съдружник и ръководител направление „Одит“, и Валерия Бочева, старши мениджър „Човешки ресурси“, представиха пред студентите одиторската професия и възможностите за развитие в сферата. Ролята на одитора във взаимосвързаната бизнес среда е сложна и обширна, от първостепенно значение е да се разбере как функционира бизнесът и пред какви рискове са изправени компаниите.

В лекцията се включиха и Йордан Камджилов, старши мениджър, и Станислава Бъзовска Папази, старши мениджър, които представиха различните аспекти на оценка на риска, пред които са поставени предприятията, свързани със средата, в която оперират, системите за управление в компаниите, бизнес процесите, ИТ системите и др.

Студентите активно участваха в сесията за въпроси и отговори, задавайки въпроси за професията на одитора и съвети за по-нататъшните си стъпки в кариерата им.

От компанията изказват благодарност на доц. д-р Елеонора Станчева и студентите от Стопанския факултет за гостоприемството и очакват нови срещи с тях.