Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Хъб по интелектуална собственост и технологичен трансфер организира курс в сътрудничество с Американското патентно ведомство

   

28.02.2024

 

Хъбът по интелектуална собственост и технологичен трансфер към СУ, в сътрудничество с Американско патентно ведомство, организират едноседмичен курс по въпросите на закрилата и управлението на интелектуалната собственост и технологичния трансфер в прецедентно правната система, където имат удоволствието да Ви поканят да вземете участие.

Курсът ще се проведе на място в периода 05 – 11 март 2024 г. от 18 ч. до 20 ч. в зала 128 в сградата на Стопанския факултет на СУ, находяща се на адрес: гр. София, бул. „Цариградско шосе“ 125, блок 3. Програмата на събитието е достъпна тук.

Програмата е специално разработена за представителите на академичната общност, чиято дейност е свързана с управлението на интелектуалната собственост в университетите и изследователските организации, изследователите, младите учени и студентите.

По време на курса ще се разгледат теми, свързани с особеностите на прецедентно правната система в сравнение с европейско правната при придобиването на закрила и управлението на правата върху индустриална собственост и по-конкретно търговски марки, промишлени дизайни. Ще бъдат представени стратегии за технологичен трансфер и разгледани практически примери за университетско предприемачество.

Лектори в курса са известни и наложили се американски практици и експерти в областта на търговските марки, промишлени дизайни, технологичния трансфер и интелектуалната собственост.

Можете да регистрирате Вашето участие на e-mail: IPHub@feb.uni-sofia.bg в срок до 1 март 2024 г.

picture133_reference