Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Гост-лекция на Ива Михайлова от Университета Ст. Гален, Швейцария

   

10.05.2022

 

На 13 май от 11:00 до 12:30 ч. Ива Михайлова, научен сътрудник в Университета Ст. Гален, Швейцария, ще проведе гост-лекция на тема „Eкологично данъчно облагане“.

Кога: 13 май, 09:30-10:50 ч.

Къде: 401 и онлайн (необходима е регистрация тук)

На регистриралите се за онлайн участие ще изпратим линк за връзка по имейл непосредствено преди началото на събитието.

imgonline-com-ua-CompressToSize-w5GZntKQMze

Ива Михайлова е научен сътрудник в Университета Ст. Гален, Швейцария. Тя е завършила бакалавърска и магистърска степен по специалност „Икономика“ в Стопанския Факултет на Софийския Университет „Св. Климент Охридски“ и магистърска степен по финанси и банково дело в Университета Ст. Гален, Швейцария. Нейната защитена през декември 2021 г. дисертация в Университета Ст. Гален като част от докторантурата й по международни отношения и политическа икономика е с фокус върху политическата икономика на обезлесяването в Африка. Научните ѝ интереси са в областта на политическата икономика, икономика на развитието и устойчивото развитие.

В лекцията си на тема „Eкологично данъчно облагане“ (Carbon/environmental taxation), тя ще представи основни направления на развитие на тази литература. Като следващ аспект ще бъде обобщена публикация, която добре илюстрира предизвикателствата за екологичното данъчно облагане на физическите лица като инструмент на публичната политика. В заключение, Ива Михайлова ще се спре на възможни аспекти, които екологичното данъчно облагане на физическите лица може да интегрира по положителен начин като вземе под внимание ключови тенденции в търсенето на екологични корпоративни решения.