Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Фондът на фондовете и Стопанския факултет с нова съвместна избираема дисциплина - „Европейски фондове и финансови инструменти“

   

07.10.2022

 

На 7 октомври бе проведена първата лекция пред студентите от новата избираема дисциплина „Европейски фондове и финансови инструменти“ в Стопанския факултет на Софийски университет „Св. Климент Охридски“.

IMG_8892

Дисциплината е създадена по инициатива на Фонда на фондовете и надгражда съществуващото партньорство със Софийския университет, стартирало през пролетта на 2022 г. с подписването на меморандум за сътрудничество между двете страни. По време на откриването студентите споделиха, че оценяват дисциплината като възможност да се докоснат до реални участници в бизнес средата. Програмата включва лекции на доказани експерти в екосистемата, които ще представят ценни примери от практиката.

Изпълнителният директор на Фонда на фондовете Мартин Гиков, заедно с ръководителят на проекта д-р Дочка Василева, и.д. директор „Проектна информация и финансиране“ към ФнФ, и доц. д-р Боряна Богданова, заместник-декан на Стопанския факултет, откриха академичната учебна година пред бъдещите предприемачи и ги увериха, че програмата ще надгради теоретичната подготовка с възможности за участие в стажове, както и формални и неформални срещи с ключови фигури от бизнеса.

3_article_fb_linkedin_eufunding_fmfib_feba_02_reference

Сред лекторите, които ще осигурят интерактивно, висококвалифицирано обучение на записалите се студенти, са мениджъри от Фонда на фондовете и партньори от фондове за рисково финансиране, Българската асоциация за дялово и рисково инвестиране, банки, министерства и Инвестиционния комитет на InvestEU към Европейската комисия.