Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Екипът на Management Financial Group изнесе поредица от гост-лекции за студентите от МП „Моделиране на големи данни в бизнеса и финансите“

   

17.05.2019

 

Екипът на Management Financial Group изнесе поредица от гост-лекции за студентите от МП „Моделиране на големи данни в бизнеса и финансите“

 

-1

В рамките на курса „Аналитичен инструментариум за големи масиви от данни в бизнеса“ екипът на Management Financial Group изнесе поредица от гост-лекции за студенти от МП „Моделиране на големи масиви от данни в бизнеса и финансите“.

-2

Апостол Мушмов – член на управителния съвет на Management Financial Group и директор на направление „Кредитен риск и оптимизация на приходи“, представи пред студентите, слушащи курса, интерактивна лекция на тема „Анализ на главните компоненти – теория и приложения“. След лекцията на студентите беше предоставен реален казус, решението на който изисква приложение на представения аналитичен подход.

-3

Втората лекция изнесе Велко Каменов – алумни на МП „Моделиране на големи масиви от данни в бизнеса и финансите“ на тема “Conjoint анализ”. Велко направи демонстрация на представената аналитична техника при решението на бизнес проблем в RStudio.

-4
-5

Серията от лекции завърши с оживена дискусия и добро настроение, а в рамките на следващите занятия студентите работиха върху казусите, предоставени от компанията.

-6