Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Дипломиране на първи международен випуск от ESG Academy с УниКредит Булбанк

   

13.03.2023

 

На 6 март се проведе официална онлайн церемония по дипломиране на първия випуск от международната ESG Академия на служителите на „УниКредит Булбанк“. Всички 40 участници, които са част от различни структури и нива в организацията, се сертифицираха успешно.

screen-1 (1)

ESG Академия е първата национална сертификационна програма за обучение на специалисти по устойчиво управление. Академията е част от специално разработената програма „ESG Learning Journey“ на банката, в обхвата на която попада и партньорството между „УниКредит Булбанк“ и Стопанския факултет на Софийски университет „Св. Климент Охридски“ относно първата съвместно реализирана магистърската програма – „Отговорно и устойчиво управление“ (ОУУ) на Университета.

Иван Тардиво – ръководител на отдела „Хора и култура“ за Централна и Източна Европа в „УниКредит Булбанк“ заяви, че критериите за управление на социалните, екологичните и организационните аспекти от дейността (ESG) са ключов стълб за развитието на компанията и „затова като част от UniCredit University CE&EE решихме да преминем през този сертификационен път заедно със Софийския университет и да създадем по-задълбочени професионални познания за ESG в организацията.“

Доц. д-р Атанас Георгиев – декан на Стопанския факултет сподели, че „Факултетът и неговата ESG Lab се гордеят да бъдат академичен партньор на UniCredit Group за образователната им програма по устойчиво развитие. Нашата ESG Academy на английски език за [магистърската програма] ОУУ, която се основава на опита ни с предишните издания на български и на английски език за „УниКредит Булбанк“, е пионерска инициатива за обучение на ръководни кадри в Югоизточна Европа. Тук трябва да отбележим и енергията и креативността на ESG Lab – доц. д-р Марина Стефанова”, която е ръководител на магистърската програма.