Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Д-р Христина Стоянова участва в годишната конференция на Академията за международен бизнес (AIB)

   

17.07.2023

 

Д-р Христина Стоянова сподели своите наблюдения относно тенденциите и практиките за постигане на устойчивост в бизнеса с изнесени услуги в Централна и Източна Европа по време на годишната конференция на Академията за международен бизнес (Academy of International Business - AIB).

Screenshot 2023-07-17 102354

Конференцията се проведе от 6-и до 9-и юли във Варшава, Полша, и в нея взеха участие около 1200 изследователи, преподаватели и експерти в областта на международния бизнес от цял свят.

Д-р Стоянова обърна внимание, че местните фирми осъзнават значението на устойчивостта на бизнеса, но все още липсват солидни действия и стратегии в тази посока. Същевременно фирмите клиенти на изнесени услуги, както и новото поколение на пазара на труда, очакват това да е един от приоритетите на компаниите, с които работят.

В рамките на конференцията се проведоха и няколко дискусии за преподаването в областта на международния бизнес. Д-р Стоянова взе участие в дискусия относно предизвикателствата в преподавателската дейност по време на криза, като отбеляза необходимостта от адаптиране на учебния материал към настоящите обществени и икономически проблеми. По този начин може да се постигне по-голяма ангажираност от страна на студентите и да се приложи теоретичното знание, заяви тя.

Д-р Стоянова, която е „Оперативен мениджър“ в HP Inc води курса „Управление на аутсорсинг проекти и компании“ в рамките на магистърска програма „Аутсорсинг проекти и компании“ на Стопанския факултет. Крайният срок за кандидатстване за магистърската програма е 19 юли тази година.

Продължителността на програмата е два семестъра, като могат да кандидатстват и неикономисти. Приетите студенти ще имат възможност за достъп до съдържанието на PMI Project Management Ready™, което позволява на млади професионалисти да се потопят в индустрията за управление на проекти.