Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Академична визита в Университета на Саарланд, Германия

   

25.11.2013

 

Завърши академичното посещение на проф. Георги Чобанов и Зам.-декана по учебната и международната дейност доц. Теодор Седларски във Факултета по право и стопански науки към Университета на Саарланд, Германия.

По време на петдневното посещение бяха проведени срещи с ръководството на факултета и преподаватели, участващи в научното сътрудничество със Стопанския факултет на СУ, дискутирани бяха стъпки за задълбочаване на кооперацията между двата факултета.

Със Зам.-декана, проф. Лоос беше договорено разширяване на следващата тригодишна работна програма с нови изследователски теми и преподаватели-партньори.

При разговорите с изпълняващия функциите на зам.-декан по учебните въпроси, проф. Кноблох от немска страна бе предложено Стопанския факултет да командирова преподаватели, които да поемат четенето на лекции по Иконометрия в бакалавърските и магистърските програми по Икономика в Саарбрюкен.

С проф. Ралф Фридман и проф. Динко Димитров беше обсъдено участието им с лекционни курсове в Немската програма по Стопанско управление в Стопанския факултет на СУ.