Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Катедри и Академичен състав / Катедри / Икономика / Преподаватели - Катедра Икономика / Проф. д-р Теодор Седларски / НОВО от проф. д-р Теодор Седларски / Експертите по право на интелектуалната собственост от развойния център на SAP в България Елена Филипова, Илияна Лилова и Светослав Панделиев изнесоха лекция в съвместния курс на факултета и SAP „Управление на софтуерни проекти и компании“

   

21.05.2017

FEBA-SAP1

На 17 май 2017 г. в Стопанския факултет експертите по право на интелектуалната собственост от развойния център на SAP в България Елена Филипова, Илияна Лилова и Светослав Панделиев изнесоха поредна лекция в съвместния курс на факултета и SAP „Управление на софтуерни проекти и компании“. С активното участие на студентите бяха разгледани видовете интелектуална собственост, авторските права, търговската тайна, патентите, софтуерът с отворен код и други теми. Беше обсъден конкретен практически казус. Гост-лекторите се срещнаха и с декана на факултета, доц. д-р Теодор Седларски.

FEBA-SAP2

В следващата лекция от курса, на 31.05.2017 г., темата ще бъде продължена, като основно внимание ще бъде отделено на патентното производство. За него ще разкаже Светла Николова от развойния център на SAP, утвърден специалист в областта и възпитаник на Стопанския факултет.