Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Кариерен център / Полезна информация за студенти / Как да накараш LinkedIn да работи за теб?

   

10.01.2020

 

Как да накараш LinkedIn да работи за теб?

 

Ще разгледаме някои от основните акценти в твоя профил, които имат ключова роля за качеството на твоят LinkedIn акаунт:

 

1. Резюме (Summary )

В тази графа имаш възможност да обясниш на кратко с какво си се занимавал, в какво си добър, какво те интересува и вдъхновява, по какъв начин би допринесъл в следващата си работа (в случай, че търсиш такава), казано по друг начин резюме. Ако съдържанието на твоето резюме включва единствено това, което си работил, ограничаваш възможностите си за работа и развитие. Възможно е HR да попадне на твоя профил и при разглеждането на твоето резюме да определи, че би бил подходящ кандидат за дадена позиция.

 

2. Background

Най-общо това е твоята автобиография (опит, образование, сертификати, доброволческа дейност). Освен продължителността и позицията, отбележи например постигнати резултати, основни отговорности и постижения. Така ще дадеш по-ясно представа за твоите умения. В графата Licenses and certifications опиши всичко, с което си се занимавал и смяташ, че е свързано и полезно с професионалния ти опит. Можеш да качиш сертификатите, които си получил след преминаването на даден курс, както и да разкажеш за наученото и преживяното по време на курса.

 

3. Умения (Skills)

Посочи всички умения, които имаш и са свързани с желаното от теб поле за развитие. Бъди искрен! Важно е! Специалистите съветват да включиш в своя профил около 15 на брой.

 

4. Публикации. Проекти. Награди (Publications.Projects.Awards)

Ако имаш материали, които си създал, проекти, в които си участвал, награди, които си спечелил задължително ги отбележи в своя LinkedIn профил. Определено ще обогатят и завършат профила ти, ще допълнят представата за това кой си ти, какъв човек и професионалист си.

 

5. Езици (Languages)

Не забравяй не само да посочиш езиците, които знаеш, но и да отбележиш нивото на владеене, за да не попаднеш в неудобни или злепоставящи те ситуации.

 

6. Препоръки (Recommendations)

Препоръките имат много важна роля при търсенето и намирането на работа, на проекти и различни възможности. Те са доказателство за твоите умения, знания, отношение към работата и хората. Признай, че и на теб ти става приятно да прочетеш хубави думи написани специално за теб.

 

А ето и нашите основни съвети за един успешен акаунт в LinkedIn:

 

Съвети:

Untitled

 

Няма да лъжем, че изпипването на детайлите по твоя LinkedIn профил ще отнеме малко време и усилия, но ще знаеш защо го правиш и съвсем скоро ще видиш резултатите от отделеното време. Не отлагай! Твоето бъдеще и развитие са изключително важни! Заслужава си да имаш перфектния профил в LinkedIn!