Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / FEBA Alumni Club / Новини от Алумни клуба / Алумни клуб на Стопански факултет обявява кампания набиране на средства за участие в Световни университетски олимпийски игри

   

25.05.2023

 

Алумни клуб на Стопански факултет организира кампания за набиране на средства за участие на Божидар Аврамов, национален състезател по таекуондо и студент втори курс в бакалавърска програма „Счетоводство, финанси и дигитални приложения“, на Летни университетски олимпийски игри в Чънду, Китай в периода 28.07. – 08.08.2023 г.

Blue White Modern Online Business Facebook Cover  (2)

Божидар Аврамов е ученолюбив студент и изявен национален състезател по таекуондо с множество успехи, включително титлата Европейски шампион до 21 години на Европейското първенство по таекуондо в Загреб, 2020. Божидар е също класирал се участник на бъдещите Европейски олимпийски игри – форум, който се провежда веднъж на 4 години.

Участието на Божидар на форума е от изключително значение за осъществяване на мечтата му да се класира за Летни олимпийски игри и да достигне до олимпийския подиум. За целта трябва да се класира и участва на състезания от ниво „Grand Prix“, от което го делят няколко точки. Участието на Летните университетски олимпийски игри носи допълнителни точки за класиране на състезания „Grand Prix“, които не могат да бъдат спечелени от други турнири.

На състезанието могат да бъдат изпратени само трима състезатели от държава. Две от местата вече са заети и при успешно осигуряване на финансиране, Божидар имам шанса да бъда третият състезател, който да представя страната ни на форума.

В приложените файлове можете да намерите сертификати за спечелени награди , препоръка от проф. д-р Боряна Туманова , директор на Департамента по спорт на СУ, както и от личния треньор на Божидар , включваща списък с успехите му.

FEBA Алумни клуб се обръща към всички настоящи и завършили студенти, както и към приятелите на Стопански факултет да участват в осъществяването на мечтата на Божидар.

Сумата, нужна за покриване на разходите по пътуването и престоя в Китай, е около 4100 евро.

Даренията ще се приемат на сметката на Сдружението на завършилите Стопански факултет на СУ (FEBA Alumni Club):

  • Титуляр: Сдр. на зав. Стопански факултет на СУ
  • IBAN: BG65UBBS80021053352740
  • BIC: UBBSBGSF
  • Банка: Обединена българска банка
  • Основание: Набиране на средства летни олимпийски игри

Всички дарители ще бъдат анонсирани на страницата на инициативата след съгласие от тяхна страна.

Допълнителна информация:

Ако сте съпричастни към каузите на FEBA Aumni Club, може да станете част от организацията ни със заявка за членство на заявки за членство можете да подавате на alumni.club@feb.uni-sofia.bg и плащане на членски внос, както и да се регистрирате в базата с контакти на Софийски университет на https://alumni.uni-sofia.bg/. По този начин ще получавате актуална информация за членството в клуба, общи събития и кампании.