Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Студенти от Стопанския факултет и екипът на CATRO Bulgaria с иновативни решения за „Кариерен форум 5.0“

   

09.04.2020

 

 

В рамките на курса „Бизнес проекти в международна среда“ се проведоха първите две сесии от обучение по креативно мислене (design thinking) за студенти от II курс в Стопанския факултет. Обучението премина в изцяло онлайн формат с помощта на платформите Zoom и Google Hangouts, а лекционната част лекторите проведоха, създавайки обучително видео за студентите, което е достъпно в системата за електронно обучение на Софийския университет.

 

career-forum-ideas

 

Целта на обучението е студентите да се запознаят с иновативни техники за креативно мислене и разрешаване на проблеми. През последните години методологията “Design Thinking” набира все повече популярност и е използвана в много от големите компании за разрешаването на разнообразни бизнес проблеми в различен контекст. В рамките на обучението студентите ще се запознаят с философията на метода, както и с това, което се крие зад всяка една от стъпките по време на прилагането му на практика.

 

По време на цялото обучение, студентите ще имат възможност да приложат усвоените знания и умения върху реални задачи, свързани с подпомагане на организацията и провеждането на „Кариерен форум 5.0 – Юбилейно издание“. Динамичните условия от последните седмици изправят студентите пред предизвикателства, изискващи креативни решения. Всеки от работните екипи разработва решения в подкрепа на пилотната инициатива Онлайн месец на кариерното развитие в Стопанския факултет, която е част от тазгодишното издание на Кариерния форум.