Начало / Новини / Новини и събития / Завърши випуск 2021 на Факултета по математика и информатика

   
Завърши випуск 2021 на Факултета по математика и информатика

На тържествена церемония в Аулата на Софийския университет 330 бакалаври и магистри от Факултета по математика и информатика получиха дипломите си за завършено висше образование. 20 от тях са с отличен успех.

Деканът на факултета доц. Първан Първанов изрази вълнението си, не само по повод връчването на дипломите на абсолвентите, но и заради това, че те започват изцяло нов етап от своя живот: „За да сте тук, това означава, че сте положили изключително много усилия и сте успели“, подчерта той в обръщението си към завършващите. Той изрази увереност, че абсолвентите ще останат с хубави спомени от следването си и надежда, че знанията им ще са достатъчни, за да продължат своя път нататък.

2-2

В словото си доц. Първанов пожела в по-нататъшната им професионална реализация да намерят приложение на това, което са учили. По думите му абсолвентите на Факултета по математика и информатика са късметлии, защото са учили това, което им е било интересно, то ги е карало да учат нови неща и да се развиват, ще работят това, което обичат, ще им носи удоволствие, но и ще бъде високо оценено от работодателите и обществото ни. Доц. Първанов също така подчерта колко високо оценена от работодателите ще бъде бъдещата работа на абсолвентите – не само финансово, но и като оценка за техните възможности. Дипломата им ще отвори редица врати пред тях. Тяхно задължение е да оправдаят тези очаквания. Деканът на факултета завърши поздравлението си с пожелание за здраве, щастие и оптимизъм.

4-4

Заместник-ректорът на Софийския университет проф. Мария Стойчева поздрави абсолвентите и посочи, че за нея е чест да ги приветства от името на ректорското ръководство на Алма матер за завършването на един от най-важните, най-иновативните и престижни факултети не само в Софийския университет, а и в цяла България. По думите й визията на факултета е да става все по-разпознаваем в европейски и глобален план. Проф. Стойчева посочи, че великолепното стълбище на Аулата на Софийския университет символизира израстването, изкачването, това, което са постигнали в годините, в които са учили във факултета. Тя изрази увереността си, че по време на своето обучение абсолвентите са работили с много добри преподаватели. Според нея днес, когато получават дипломата си, те ще бъдат удовлетворени от времето, което са прекарали във факултета, от наученото, от хоризонтите, които преподавателите са отворили пред тях.

6-6

Проф. Стойчева посочи, че Факултетът по математика и информатика е традиционен лидер в Националната рейтингова система на България, която измерва не само учебния процес, но и научната дейност, учебната среда, административните услуги, престижа и значимостта на факултета и реализацията на студентите му. Факултетът по математика и информатика е сред най-иновативните в страната и традиционно държи най-високото място на реализация след завършване на възпитаниците, а постиженията в научната област са забележителни. Проф. Стойчева посочи, че не бихме могли да си представим други науки – социални, хуманитарни, без математиката и компютърните науки. Тя пожела на всички да реализират своите възможности в България, да помогнат на нашата страна и университета за успешно бъдещо развитие.

1-1

От името на Софийския университет проф. Стойчева благодари на близките и семействата на абсолвентите, че са ги подкрепяли и насочвали през годините. Пожела на всички успех в бъдещата им реализация и обяви випуск 2021 г. на Факултета по математика и информатика за успешно завършил.

12-12

Яна Георгиева, отличник от магистрите, поздрави абсолвентите, че са завършили Факултета по математика и информатика. Тя благодари на преподавателите, администрацията, близките и приятелите за подкрепата и вдъхновението да продължат да се развиват. Яна Георгиева се обърна към колегите си с пожелания за успех и късмет в живота.

8-8

Абсолвентът Пламен Николов поздрави присъстващите от името на бакалаврите. Той благодари на преподавателите за положените усилия и посочи, че благодарение на тях е осъзнал колко харесва математиката и информатиката. Пламен Николов поздрави колегите си за усилията, успехите и преодолените трудности.

Церемонията продължи с връчване на дипломите на абсолвентите.

9-9
10-10