Начало / Новини / Новини и събития / Зала по роботика и интернет на нещата бе открита във Факултета по математика и информатика

   
Зала по роботика и интернет на нещата бе открита във Факултета по математика и информатика

Във Факултета по математика и информатика на Софийския университет с помощта на фирма SAP Labs България бе открита нова зала R&IoT(Роботика и Интернет на нещата). Дарението включва висок клас 3D учебен принтер, учебен робот, сензори и контролери, които ще се използват при обучението на студентите от Факултета и изследователска и развойна дейност с преподавателите.

Това начинание е част от ползотворното сътрудничество между фирмата и Факултета, включващо стажантски и менторски програми и съвместни избираеми курсове във Факултета по математика и информатика. Не малка част от екипа на SAP e съставен от възпитаници на Факултета.

1

Приветствие към гостите поднесоха деканът доц. д-р Първан Първанов, изпълнителният директор на SAP Labs България Радослав Николов и председателят на Факултетния студентски съвет на Факултета по математика и информатика Натали Георгиева.

4

Представители на Катедра „Мехатроника, роботика и механика“ във Факултета и служители на SAP Labs България показаха възможностите на някои роботи и 3D принтиране.

2
3