Начало / Новини / Новини и събития / Втората кандидатстудентска сесия на Софийския университет за учебната 2016/2017 г. продължава с изпити по журналистика (писмен) и химия

   
Втората кандидатстудентска сесия на Софийския университет за учебната 2016/2017 г. продължава с изпити по журналистика (писмен) и химия

В 09.00 часа в зала 272 в Ректората на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ започна изпитът по журналистика. 429 кандидат-студенти са подали заявления за явяване. Петя Банкова от София изтегли темата „Мечтата Европа”, по която ще пишат кандидат-студентите днес. Бяха изтеглени две контролни теми: „Живот в мрежата” и „Болен здрав носи”.

Заместник-ректорът на Софийския университет проф. д-р Ренета Божанкова приветства кандидат-студентите в Софийския университет и изрази надежда тяхната мотивация, подготовка и знания да им помогнат да се представят добре. Тя призова кандидатите да отразят богатството на българския език в техните работи. Председател на изпитната комисия е доц. д-р Ефрем Ефремов от Факултета по журналистика и масова комуникация на Софийския университет. Той приветства бъдещите си колеги и им пожела успешна работа.

DSC_0197_600x400

Специалностите, за които кандидат-студентите могат да кандидатстват след успешно положен изпит, са: Журналистика, Връзки с обществеността и Книгоиздаване.

DSC_0238_600x400
DSC_0188_600x400

В 14.00 часа в зала 272 в Ректората на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ започна изпитът по химия. 659 кандидат-студенти са подали заявления за явяване. Джулия Беширова от Златоград изтегли вариант №1, по който ще работят кандидат-студентите днес.

DSC_0214_600x400

Заместник-ректорът на Софийския университет проф. д-р Ренета Божанкова пожела на кандидат-студентите да работят успешно и скоро да ги приветстваме като студенти на Софийския университет. Председател на изпитната комисия е доц. Галя Маджарова от Факултета по химия и фармация на Софийския университет.

Специалностите, за които кандидат-студентите могат да кандидатстват след успешно положен изпит, са: Физика; Инженерна физика; Ядрена техника и ядрена енергетика; Физика и математика; Астрофизика, метеорология и геофизика; Физика и информатика; Медицинска физика; Комуникации и физична електроника; Квантова и космическа теоретична физика; Фотоника и лазерна физика; Оптометрия; Химия; Химия и английски език; Химия и физика; Химия и информатика; Екохимия; Компютърна химия; Ядрена химия; Инженерна химия и съвременни материали; Геология; Медицинска сестра.

С изпити по биология и химия бъдещите студенти могат да кандидатстват за специалностите Медицина и Фармация.

1