Начало / Новини / Новини и събития / Във ФНОИ бяха представени възможностите за кариерно развитие в SOS Детски селища България

   
Във ФНОИ бяха представени възможностите за кариерно развитие в SOS Детски селища България

На 27 март 2024 г. в зала 313 на Факултета по науки за образованието и изкуствата на Софийския университет Кариерният център на факултета съвместно със SOS Детски селища България проведе кариерно събитие.

Събитието бе открито от декана на ФНОИ проф. дпн Милен Замфиров и от ръководителя на Кариерния център на факултета проф. дпн Мира Цветкова-Арсова.

SOS Детски селища България в лицето на г-жа Светла Могиланска и г-жа Нина Тодорова (бивш възпитаник на ФНОИ) представиха дейността си, лицата, с които работят, наличните си центрове и услуги в няколко града на България, както и обявиха свои свободни работни позиции.

1-1

Присъстващите над 70 студенти-бакалаври от различни специалности и различни курсове на Факултета зададоха много въпроси, свързани с работата на екипите на SOS Детски селища България, съвместната дейност на организацията с други НПО и с правителствения сектор, начините за насочване на дете за настаняване при наличие на насилие в семейството, осигуряването на приемна грижа и др.

2

Представителите на организацията споделиха, че още преди провеждането на кариерното събитие, поради широкия му анонс, студент от ФНОИ е подал кандидатурата си за работна позиция и успешно е преминал първо интервю за работа при тях.

3

След кариерното събитие бяха обсъдени и бъдещи съвместни инициативи, сред които подписването на договор между ФНОИ и SOS Детски селища България за провеждане на хоспитиране и текуща практика на студенти и други.

4