Начало / Новини / Новини и събития / В Алма матер се проведе Ден на чуждестранните студенти

   
В Алма матер се проведе Ден на чуждестранните студенти

За втора поредна година Студентският съвет при Софийския университет организира Ден на чуждестранните студенти. Събитието се проведе в Централното фоайе в Ректората с подкрепата на ESN Sofia University и с партньорството на отдел „Международно сътрудничество“.

Целта на инициативата е чуждестранните студенти, обучаващи се в Софийския университет, да се опознаят и да представят родината си.

Тази година участват представители на повече от десет държави: Азербайджан, Русия, Китай, Турция, Украйна, Франция, Албания и други. България също участва със свой щанд.

4

Всеки от участниците имаше възможност да представи бита и културата на своята страна. На изложените щандове можеха да се видят различни традиционни предмети, ястия, напитки и облекла.

7

В рамките на деня жури, съставено от представители на отдел „Международно сътрудничество“ и отдел „Студенти“ на Университета, оцени най-добре представилите се студенти.

1

На церемонията по награждаването Цветелина Младенова от Студентския съвет благодари на всички участници и изрази задоволството си, че всички са се представили отлично. Всички получиха сертификат за участие и малък подарък за спомен.

8

Бяха излъчени и победители, които получиха специални награди.

3

Третото място си поделиха представителите на Русия и Турция.

5

На второ място се класираха студентите от Азербайджан.

1-1

Първо място спечелиха студентите от Украйна.

6
9
10