Начало / Новини / Новини и събития / Успешно представяне на отборите на Алма матер и на Университетските зимни игри в Боровец

   
Успешно представяне на отборите на Алма матер и на Университетските зимни игри в Боровец

В периода 17-21.03.2019 г. в курортния комплекс „Боровец” се проведоха Университетските зимни игри и Зимен университет - 2019 г., организирани от Националното представителство на студентските съвети и Асоциацията за университетски спорт „Академик”. В комплексното класиране студентите от представителните отбори на Софийския университет по ски алпийски дисциплини, сноуборд и ски бягане завоюваха престижното второ място след отбора на Националната спортна академия „Васил Левски”.

Състезателите от Софийския университет завоюваха 11 медала – 3 златни, 4 сребърни и 4 бронзови.

Медалисти в ски бягане са Антоанета Дяксова, която завоюва първото място, и Борислава Миткова, която се класира втора. При сноуборда Диляна Димова е на второ място. При ски алпийските дисциплини – отборно, и мъжете, и жените се класираха на трето място.

4

При ски бягане, отборно, женският отбор на Софийския университет зае първо място, а мъжкият се класира на второ.

2

Участието е финансирано от Студентския съвет и бюджета на Софийския университет. Делегацията на Алма матер беше съставена от 24 души. Департаментът по спорт отправя специални благодарности на Лидия Даскалова, ръководител на делегацията и председател на Студентския съвет, за подкрепата и перфектната организация.

1
6
5