Начало / Новини / Новини и събития / Трето класиране на кандидат-студентите за учебната 2017/2018 г. в Софийския университет

   
Трето класиране на кандидат-студентите за учебната 2017/2018 г. в Софийския университет

Третият и последен етап на класирането на кандидат-студентите в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ за учебната 2017/2018 г. беше обявен днес.

В третия етап на класиране участват потвърдилите от първия или втория етап кандидати, за които е възможно прекласиране в по-горна желана специалност, както и всички, некласирани на първите два етапа. Резултатите от третото класиране са окончателни.

3954 новоприети студенти са се записали след първото и второто класиране. 25 от тях са лауреати от национални и международни състезания и олимпиади.

В третия етап на класирането са приети 493 студенти. От изчакващите 738 по-добро класиране след първите два етапа 197 души са класирани в по-желани специалности, а 541 са останали на същите позиции. На третия етап са класирани нови 296 кандидати.

Запълнени след първия и втория етап на класирането са специалностите „Право“ в редовна и задочна форма на обучение, „Международни отношения“, “Медицина“, „Фармация“, „Психология“, „Публична администрация“, „Европеистика“ с английски език, „Стопанско управление“ с английски език, „Компютърни науки“, „Информационни системи“, „Софтуерно инженерство“, „Графичен дизайн“, „Английска филология“, „Скандинавистика“, „Японистика“, „Кореистика“, „Китаистика“, „Южна, Източна и Югоизточна Азия“, „Журналистика“ и „Връзки с обществеността“ в редовна форма на обучение.

Записването за третия етап на класирането е окончателно и трябва да бъде направено в периода 26 – 28 юли 2017 г. включително.

7 230 са кандидатите, подали документи за прием в най-старото висше училище. Най-много са кандидатите, посочили като желание специалност „Психология“. На второ и трето място са специалностите „Публична администрация“ и „Социология“, следвани от „Английска филология“, „Компютърни науки“, „Софтуерно инженерство“, „Българска филология“, „Информатика“, „Информационни системи“ и „Право“.