Начало / Новини / Новини и събития / Официално бе открита обновената сграда на Университетския център „Академия за деца“

   
Официално бе открита обновената сграда на Университетския център „Академия за деца“

Официално бе открита обновената сграда, в която ще функционира Университетският център „Академия за деца“, на ул. „Коста Лулчев“ № 27. Предназначението на Центъра (УЦАД) е да реализира социално отговорната и хуманна политика за подпомагане на семействата на преподавателите и служителите в Софийския университет чрез осигуряване на допълнителни възможности за целодневен и почасов престой в УЦАД за анимация и за образователни услуги по тяхно заявено желание за определен срок.

Събитието бе открито от ръководителя на Центъра доц. дпн Милен Замфиров, който отбеляза, че подобна услуга в такъв мащаб не се предлага другаде в страната. Той подчерта, че идеята е реализирана благодарение на непрекъснатата подкрепа на ректора на Алма матер проф. Анастас Герджиков, заместник-ректора доц. Елиза Стефанова, главния мениджър инж. Георги Божанин и всички отговорни за ремонта.

1-1

Ректорът на Алма матер проф. дфн Анастас Герджиков изрази задоволството си да види ремонтираната сграда. Той посочи, че идеята за създаването на подобен център не е нова, а съществува от няколко години – още по време на първия мандат на проф. Иван Илчев е обсъждано дали може да се направи нещо подобно, но проектът не е реализиран тогава поради редица административни пречки. Проф. Герджиков изрази радостта си, че идеята се е възродила и благодари на всички, които са помогнали за това. Ректорът изказа своята благодарност и към домакините в лицето на Департамента за езиково обучение. „Желая ви голям успех, много се надявам, че това ще е само началото. Има много посоки, в които можем да развием такава идея и най-вече да се трудим неуморно, защото го правим за нашите деца. Успех!“, каза в заключение проф. Анастас Герджиков.

2-2

Гл. ас. д-р Даниела Рачева от Факултета по педагогика поднесе поздравления от името на цялото ръководство и академичния състав на Факултета. Тя пожела на ръководството и екипа на Университетския център „Академия за деца“ добро начало и успешно развитие, сградата да е винаги пълна с усмивки, удовлетворение и големи постижения. Д-р Рачева отбеляза, че могат да разчитат на сигурното партньорство на Факултета по педагогика.

След официалното откриване присъстващите имаха възможност да разгледат обновената сграда.

Репортаж на Телевизия "Алма Матер":

 

 

 

3-3
5-5
4-4
6-6