Начало / Новини / Новини и събития / Младежка научна конференция Климентови дни 2019 в Биологическия факултет

   
Младежка научна конференция Климентови дни 2019 в Биологическия факултет

В Биологическия факултет започна традиционната Младежка научна конференция Климентови дни 2019 - ежегодната научна конференция на факултета, която се провежда в рамките на Климентовите дни на Софийския университет. Организатори на събитието са Биологическият факултет на Алма матер, Фонд „Научни изследвания“ и Научноизследователският сектор на Университета.

Деканът на факултета проф. Стоян Шишков поздрави присъстващите и изрази радостта си, че за поредна година научният форум ще бъде на високо ниво с над 80 участници. По думите му, това е третата научна изява във факултета през последните няколко седмици и въпреки това участниците са много. Проф. Шишков изрази надеждата си конференцията да бъде ползотворна и пожела успех на всички, да бъдат все така ентусиазирани и с кураж да участват и в следващите научни изяви.

1

Деканът прочете и приветствие от името на проф. Мариела Оджакова, в което тя посочва, че сериозната подготовка, амбициозната програма, професионализмът и авторитетът на участниците са гаранция за успех на конференцията. Проф. Оджакова изразява надеждата си споделеният опит и дискусиите да бъдат полезни за дейността на изследователите, които да създават и нови професионални контакти.

4

В приветствието си проф. Оджакова изтъква широкия обхват на областта на компетентност на учените и изследователите, които участват, а дейността им заема съществено място в изграждането на научния капацитет. Според проф. Оджакова именно от техните усилия в областта на фундаменталните изследвания, така и в техните приложни аспекти, зависи бъдещето на биологията в България и подготовката на хората, които ще изграждат това бъдеще.

В края на приветствието проф. Оджакова пожелава на участниците да продължат традицията на вечно търсещи изследователи и всеотдайни педагози, здраве, лични и професионални успехи.

2

Събитието продължи с представяне на докладите в тематичните направления „Биоразнообразие и биологично образование“, „Молекулярна биология и биотехнологии“, „Екология и устойчиво развитие“.

3

Репортаж на Телевизия "Алма Матер":