Начало / Новини / Новини и събития / Министърът на здравеопазването се срещна със студенти от Медицинския факултет на Софийския университет

   
Министърът на здравеопазването се срещна със студенти от Медицинския факултет на Софийския университет

На среща със студенти от Медицинския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ министърът на здравеопазването Кирил Ананиев увери, че никога не е стоял на дневен ред въпросът за закриване на Медицинския факултет, че няма опасност за акредитацията на Медицинския факултет, нито за легитимността на дипломите. Всички планове за преструктуриране на Университетска болница „Лозенец“ или за осигуряване на нови учебно-клинични бази на Софийския университет ще бъдат съгласувани с ръководството на Университета и студентите от Медицинския факултет.

„За мен тази среща беше изключително важна и ползотворна, защото исках студентите да чуят от мен и от ректора на Софийския университет отговорите на въпросите, които ги вълнуват. Студентите бяха изключително коректни и точни при задаването на въпросите, които касаят тяхната съдба и тази на Медицинския факултет“, посочи министър Ананиев след срещата.

Министър Ананиев обеща Министерството на здравеопазването да отговори официално на всички писмени въпроси на студентите и тези отговори да бъдат гаранция както за поетите ангажименти, така и за търсене на бъдеща отговорност.

1