Начало / Новини / Новини и събития / Лауреати на националния конкурс „Френският език: език-свят“

   
Лауреати на националния конкурс „Френският език: език-свят“

Университетската агенция на Франкофонията (AUF) в България и Франкофонският център на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ проведоха под егидата на Министерството на външните работи на Република България национален конкурс „Френският език: език-свят“. Конкурсът бе част от честванията на Международния ден на Франкофонията 20 март и 30-та годишнина от присъединяването на България към Международната организация на Франкофонията (OIF).

В конкурса участваха студенти и докторанти от университети – членове на Университетската агенция на Франкофонията (AUF), както и от научни институти към БАН.

Отчитайки способността на кандидатите да изразят по оригинален начин отношение към френския език през образованието си, бъдещата си професионална реализация и личностното си развитие, академичното жури излъчи трима лауреати:

- Десислава Петрова, докторантка в Софийския университет „Св. Климент Охридски“;

- Анна-Мария Чифлигарова, студентка в Нов български университет;

- Сава-Калина Ангелова, студентка във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“.

Лауреатите ще бъдат сред специалните гости на големия музикален фестивал „Франкофоли“ 2023 г. Всички участници в конкурса получават официален сертификат и възможност да кандидатстват за участие с предимство в Международния фестивал на студентите франкофони от Централна и Източна Европа, организиран от Университетската агенция на Франкофонията (AUF) през юли 2023 г. в Черна гора.