Начало / Новини / Новини и събития / Изложба на проф. д-р Стефан Алтъков и проф. д.изк. Лаура Димитрова в галерия „БЛОК“, Белград

   
Изложба на проф. д-р Стефан Алтъков и проф. д.изк. Лаура Димитрова в галерия „БЛОК“, Белград

Проф. д-р Стефан Алтъков, ръководител на Катедра „Визуални изкуства“ към Факултета по науки за образованието и изкуствата, и проф. д.изк. Лаура Димитрова от същата катедра представиха изложбата „Незавършени поеми“ в галерия „БЛОК“, Белград, Сърбия.

Вдъхновени от летризма и възможността за трансформация, базирана на връзката думи и образи, творбите, включени в изложбата, разкриват поезията на ежедневието, поезията на водата, на въздуха, на земята, на огъня, поезията, скрита в обикновените мисли и всекидневните разговори.

11

Изпълнени в класическата техника акрил върху платно, творбите дават възможност за различни конфигурации в пространството и подсказват идеята за незавършените неща в живота и многото и различни възможни подходи и решения.

8

Изложбата беше открита на 9 ноември 2019 г. от Желька Момиров, директор на галерия „БЛОК“, и от двамата автори – проф. д. изк. Лаура Димитрова и проф. д-р Стефан Алтъков в присъствието на Снежана Пешич Ранчич, председател на Художествения съвет на Съюза на художниците в Сърбия (ULUPUDS), проф. д-р Бисера Вълева, научен секретар на Катедра „Визуални изкуства“, представители на културната общественост от Белград и много гости.

5-1
6-1

Участието на проф. д. изк. Лаура Димитрова в тази изложба се реализира с подкрепата на Фонд „Научни изследвания“ на Софийския университет чрез проекта „25 години специалност „Изобразително изкуство“.

1
2