Начало / Новини / Новини и събития / Абсолвентите от магистърска програма „Финансов мениджмънт” получиха своите дипломи за висше образование

   
Абсолвентите от магистърска програма „Финансов мениджмънт” получиха своите дипломи за висше образование

В Заседателна зала 1 на Ректората на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ 14 магистри от специалност „Финансов мениджмънт” на випуск 2015 на Стопанския факултет получиха своите дипломи.

Събитието беше открито от декана на Стопанския факултет доц. д-р Теодор Седларски, който поздрави абсолвентите и заяви, че от създаването на Стопанския факултет специалност „Финансов мениджмънт” е повод за голяма гордост. Той подчерта, че е участвал в комисията по приемите и студентите от тази специалност са от водещи университети и на много високо ниво. Изучавайки тази магистърска програма, студентите стават част от една голяма професионална общност с елитно образование на английски език по финанси, което помага бъдещото им кариерно развитие. „Вашата програма е илюстрация за това което Стопанския факултет е!”, каза доц. Седларски.

3_600x400

Стопанският факултет е създаден да предлага качествено западно образование, включително чрез участието в обучението на чуждестранни професори, които да преподават на съответния език. Деканът подчерта, че мисията на Стопанския факултет е да запазва студентите в България, да затвърждава позициите на Софийския университет на световната образователна карта и да създава общност от високоплатени специалисти.

„Бъдете горди, че сте част от тази общност”, посъветва абсолвентите доц. Седларски и им припомни, че винаги ще бъдат подкрепяни от Университета в Бордо и от Софийския университет.

Деканът благодари на доц. Марцелин Йовоган, ръководител на магистърската програма, както и за подкрепата на френското посолство. Той честити на абсолвентите завършването и им пожела „на добър път”.

5_600x400

Зам. – ректорът на Софийския университет проф. Божанкова поздрави абсолвентите от името на ректора и изрази радостта си, че има възможността да присъства на това събитие, което отбелязва успехите на колегията на Стопанския факултет и на магистърската програма, която е гордост за факултета и университета. „Бих искала в този паметен момент да изразя нашата благодарност за избора ви, за усилията във времето, прекарано тук, сред книгите и колегите”, каза проф. Божанкова.

Зам.-ректорът подчерта, че това е момент, който ще покаже на абсолвентите пътят им напред, ще ги насочи към кого да задават въпросите си и как да дават правилните отговори. Според нея предизвикателствата пред завършилите специалност „Финансов мениджмънт” са специални, защото те могат да работят в целия свят. „Подготвили сме ви за този път и се надяваме, че с гордост ще носите името на завършили Софийския университет и ще можете, когато се обърнете назад, да кажете: моят избор беше най-правилният, това е моята съдба”, добави проф. Божанкова. Тя обяви випуск 2015 г. на магистърска програма „Финансов мениджмънт” за завършил.

7_600x400

Проф. Жан-Жак Сегара, представител на Френския културен институт, изрази радостта си да присъства на дипломирането, тъй като институтът поддържа много добри отношения със Софийския университет. Той подчерта, че в Стопанския факултет има две френски програми – „Икономика и управление” с ръководител доц. Вътева и „Финансов мениджмънт”, в която лекциите са на английски език, но се осъществява съвместно с френски университет. Проф. Сегара благодари на представителя на университета в Бордо, който присъства на церемонията. Проф. Сегара добави, че той самият е преподавател по маркетинг мениджмънт, а финансистите и маркетолозите са длъжни да работят заедно и за него винаги е приятно да участва във връчване на дипломи.Той благодари на семействата и приятелите на абсолвентите за търпението и подчерта, че те заслужават също толкова, колкото завършващите да бъдат тук тази вечер. Проф. Сегара пожела на абсолвентите лесно влизане в пазара на труда и дипломата да бъде предпоставка за по-нататъшното им професионално изграждане.

8_600x400

Проф. Себастиен Сарландие поздрави абсолвентите и отбеляза, че е горд да представя университета в Бордо в стопанския факултет и на тази церемония. „Първата дума е сътрудничество, защото то е партньорството между нашите два университета и обмен на опит, който разчита на френско-българската историческа рамка. Горди сме да участваме в това сътрудничество, солидно внедрено в историята”, подчерта проф. Сарландие.

По думите на проф. Сарландие без трудности няма предизвикателство. „Да, упоритостта е необходима за успеха и е задължителна за студентите, които представят тази магистърска програма”, подчерта той. Проф. Сарландие поздрави абсолвентите за работата и успеха и ги окуражи да продължават в бъдещите си проекти със същата упоритост, която им е позволила да успеят да се сдобият с диплома от френски и български университет.

„Последната дума е благодарност – първото благодаря отива за семейството, което е подкрепяло студентите”, каза проф. Сарландие. Той благодари на българските и френските преподаватели за инвестицията в техните лекции и отбеляза, че двата университета могат заедно да бъдат горди от постигнатото и пожела дълъг живот на българо-френското сътрудничество.

9_600x400

Отличничката Йорданка Павлова отправи приветствие от името на абсолвентите. Тя подчерта, че за нея е магистратурата е била предизвикателство, натрупване на опит и задоволство от програмата и в нея е намерила съчетание от международен университет, работна атмосфера и качество в България. Йорданка Павлова добави още, че се радва за избора си на магистърска програма, която със сътрудничеството на университета в Бордо дава на магистрите възможност за представителство на международния пазар на труда. Според Йорданка образованието им е изисквало постоянство и мотивация, които всеки е показал, а с колегите са работили в дух на сътрудничество, подкрепа и добра приятелска среда. Тя благодари на доц. Йовоган и на всички преподаватели и пожела успех на колегите си.

1_600x400

Доц. Йовоган благодари на всички, които участват в осъществяването на проекта за магистърската програма, на администрацията, на френското посолство, както и на студентите за търпението към трудностите. „Програмата изисква много усилия от страна на преподаватели и студенти”, каза в заключение той и пристъпи към раздаването на дипломите – награда за усилията на абсолвентите.

12_600x400
14_600x400