Начало / Новини / Календар / Пролетен ден на отворените врати 2024 във Физическия факултет на Софийския университет

Физически факултет, бул. „Джеймс Баучър“ 5

На 20 април 2024 г., от 11:00 до 15:30 часа Физическият факултет на Софийския университет „Св. Кл. Охридски“ отваря вратите си за всички, които искат да прекарат няколко интересни и ползотворни часа, вдъхновени от науката – ученици, учители, родители, деца, студенти, изследователи и граждани. В рамките на събитието посетителите ще могат да видят, че физиката ни отвежда най-дълбоко и най-далече в човешкото познание, че може да бъде увлекателна и интересна, че е престижна специалност с многобройни възможности за реализация в България и по света.

През 2024 г. Физическият факултет отбелязва 135 години от преподаването на физика в Софийския университет. По време на Пролетния ден на отворените врати посетителите ще могат да се запознаят на разбираем език с някои от най-новите открития от областта на физиката, както и да разберат по какви задачи от предния фронт на науката работят българските екипи от Физическия факултет, включително изследване на тайните на сърцата на далечните галактики, търсене на нови светове в Космоса и много други.

Освен богата лекционна програма, всички посетители ще могат да се насладят на множество интересни научни демонстрации за всички възрасти, да посетят водещи лаборатории във Физическия факултет и да научат повече за възможностите за обучение и развитие в различни области на физиката, както и да зададат своите въпроси.

Място на провеждане: Физически факултет на Софийски университет „Св. Кл. Охридски“

Адрес: бул. „Джеймс Баучър“ 5, гр. София, карта: https://goo.gl/maps/up4usemrE3XbU7wZ7

ПРОГРАМА