Начало / Новини / Календар / Представяне на книгата „Християнство и литература. Фигури на (не)благородното“ от Калин Михайлов

Конферентна зала, Ректорат

Университетско издателство „Св. Климент Охридски“ и Калин Михайлов представят книгата „Християнство и литература. Фигури на (не)благородното“. Събитието ще се състои на 16 април 2024 от 18:30 часа в СУ "Св. Климент Охридски", Нова конферентна зала (Огледална зала), Ректорат.

Събитието е с участието на доц. Людмила Миндова, проф. Антония Велкова-Гайдаржиева, доц. Камелия Спасова, проф. Тодор Христов.

Книгата „Християнство и литература. Фигури на (не)благородното“ е литературоведска книга, която е подходяща не само за литературоведи. Макар да предполага бавен и задълбочен прочит, книгата не се затваря в себе си, а търси диалог – както с богословието и философията, така и с други хуманитарни дисциплини. На първо място обаче – с този читател, у когото се надява да намери незакърнял порив към благородното в литературата и в живота.

plakat_hristijanstvo_i_literatura

Калин Михайлов (професор, д-р по филология) е литературовед, есеист и поет, преподавател по антична и западноевропейска литература в СУ „Св. Климент Охридски“. Автор e на четири литературоведски книги, посветени на различни аспекти в отношенията между християнството и художествената литература; на сборника с есета „Забравената мая“ (2020); на осем стихосбирки, излезли в периода между 1991 и 2023 г., както и на повестта „Смъртта няма последната дума“ (2021).