Начало / Новини / Календар / Български географски фестивал

Гр. Бургас - Международен конгресен център, Търговската гимназия, Регионалната библиотека и Морската градина

На 27 и 28 април 2024 г. град Бургас ще бъде домакин на деветото издание на Българския географски фестивал – най-голямото събитие, популяризиращо науките за Земята в България. Събитието ще събере над 500 участници от цялата страна.

Събитието се организира от Географ БГ, Софийския университет „Св. Климент Охридски“ (Геолого-географски факултет и Филиал на Софийския университет в Бургас), Община Бургас и Българско географско дружество. Фестивалната програма ще се проведе в Международен конгресен център на Бургас, Търговската гимназия, Регионалната библиотека и Морската градина. Участието във фестивала е безплатно, но се изисква предварителна регистрация на сайта на Географ БГ (www.geograf.bg).

Програмата Българския географски фестивал ще включва изложби, конкурси за ученици, студенти и учители; научно-популярни презентации на изявени личности (сред потвърдените гости за 2024 г. са Георги Бърдаров, Симеон Идакиев и др.); интерактивни и практически състезания, географски куиз за студенти, тематични щандове и географски изненадии и др. Участници във фестивала са ученици, учители, студенти, учени и любители на географията.