Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Знанието е сила, но и отговорност

   
Знанието е сила, но и отговорност

Доц. д-р Александър Димчев, декан на Философски факултет откри празника на Философски факултет.

Почетен знак със синя лента беше даден на доц. д-р Татяна Янакиева, преподавател в катедра „Библиотекознание, научна информация и културна политика”, която се обърна към събралите се в аулата студенти с думите „Бъдещето принадлежи на вас” и допълни, че като академична общност студентите и преподавателите от Софийски университет „Св. Климент Охридски” трябва да настояват за образователна реформа, каквато една цивилизована страна трябва да има.

С почетен знак със синя лента беше награден и проф. Кнуд Ларсен от Орегонския университет, САЩ. Проф Ларсен благодари на Софийски университет, в частност – на Философски факултет и на студентите за подкрепата, която са му оказали през годините и сподели, че за него е голямо удоволствие да вижда успехите и да работи за развитието на България.

За дългогодишната си работа в областта на Политологията, почетен знак със синя лента, получи и проф. д.ф.н.Георги Карасимеонов, преподавател в катедра „Политология”. Той подчерта, че времето пред нас е изпълнено с много предизвикателства, особено когато човек е част от една толкова динамична катедра, каквато е катедрата по политология.

На празника на факултета студентите получиха своите дипломи за завършено висше образование. Доц. д-р Александър Димчев напомни на аудиторията, че знанието е сила, но и отговорност и Софийски университет често пъти е недолюбван, защото събира най-способните млади хора, елитът на България. Той призова студентите да станат на крака в признателност на своите родители.

Коментари

Влез, за да коментираш.