Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Злато за Софийски университет "Св. Климент Охридски" от Националната студентска олимпиада по математика

   
Злато за Софийски университет "Св. Климент Охридски" от Националната студентска олимпиада по математика

В периода 14-16 май 2010 г. в гр. Велико Търново се проведе Национална студентска олимпиада по математика. Тазгодишното издание на олимпиадата бе посветено на паметта на акад. проф. дмн Борислав Боянов и в него участваха близо 100 студенти от 13 висши училища в страната.

Както и в предишни години отборите на Факултета по математика и информатик и на Стопански факултет на Софийския университет, подготвени от наши колеги се представиха отлично, съответно в група А - математически специалности и в група В - икономически специалности.

Представителният отбор на Стопански факултет, с ръководител доц. д-р Татяна Черногорова, преподавател във факултета по Математика и информатика зае първо и второ отборно място. В индивидуалното класиране бяха завоювани 4 златни медала, 1 сребърен и 2 бронзови медала.

Със златни медали в индивидуалното класиране и първо място в отборното:

  1. Борислав Петров Аймалиев, ф. № 2359
  2. Мартин Михайлов Марков, ф.№ 2338
  3. Никола Калоянов Христов, ф.№ 2366
  4. Калина Дочева Илиева, ф.№ 2364

Вторият отбор е заел второ място в отборното класиране:

  1. Калина Мирославова Чернева, ф. № 7224, сребърен медал
  2. Атанас Стоянов Стоянов, ф.№ 7307, бронзов медал
  3. Димитър Янакиев Корков, ф.№ 7278, бронзов медал
  4. Николай Неделинов Неделчев, ф.№ 7233.

Представителите на Факултета по математика и информатика на Софийски университет "Св. Климент Охридски" не останаха по назад. Златни медали завоюваха Емил Руменов Баронов, Велико Динков Дончев, Артур Масис Киркорян и Александър Сотиров Биков. Факултета по математика и информатика донесе на Университета още 11 сребърни и 1 бронзов медал.

FMI-olimpiada

 

Коментари

Влез, за да коментираш.