Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / VMware открива IT академия в Софийския университет

   
VMware открива IT академия в Софийския университет

След успешно приключване на обучението си завършилите ще получат специален сертификат, който им дава право за явяване на изпит за Virtualization Certified Professional квалификация във VMware на много по-ниска цена от редовната.

Известната със своите решения за виртуализация и cloud инфраструктури компания VМware съобщи, че открива IT академия в България в сътрудничество със Софийския университет. Инициативата е по идея на VMware и е продължение на активното сътрудничество с водещите български университети, отбелязват от българското подразделение на компанията.

Според официалната информация, глобалната академична програма на IT академията на VMware се фокусира върху основните принципи на виртуализацията и разглежда процесите по инсталиране, конфигуриране и управление на виртуални сървъри, като, разбира се, предоставя подробна информация за най-популярните продукти на компанията.

СУ "Св. Климент Охридски" е първата одобрена институция от няколко водещи български университети, подали заявки за включване в програмата. Над 60 студенти от Софийския университет вече се обучават в стартовата група на новосъздадената академия.

"Целта ни е да подпомогнем българското образование и създадем условия за достъпно и качествено обучение по последните световни виртуализационни технологии. Така ще повишим значително знанията на студентите и съответно конкуретноспособността им на пазара на труда след завършване на висшето им образование", коментира Диана Стефанова, Управляващ директор, VMware центрове за разработка, България & EMEA.

Източник: http://pcworld.bg