Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / „В книгите е една голяма част от истината за света”

   
„В книгите е една голяма част от истината за света”

Започна двадесетият национален форум по проблемите на библиотечно информационната дейност. Организатори на събитието са Катедра “Библиотекознание, научна информация и културна политика” при Философски факултет на Университета и Българската библиотечно-информационна асоциация.

В рамките на два дни специалисти от цялата страна ще дискутират теми свързани с близкото бъдеще на библиотечната професия и със стратегическите решения, които библиотеките трябва да вземат в процеса на трансформиране на много от традиционните си функции. Специално внимание ще бъде отделено на променящите си изисквания на ползвателите на библиотечни услуги. Във форума участват представители на обществени, специални научни, университетски и училищни библиотеки.

На официалното откриване присъства проф. дин Иван Илчев – ректор на Софийски университет „Св. Климент Охридски”, който напомни, че в книгите е една голяма част от истината за света и изрази уважението си към библиотечните работници, както и съжаление, че трудът им дори в Софийски университет „Св. Климент Охридски” е не добре платен.

Коментари

Влез, за да коментираш.