Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / "Традиция и модерност в индийската култура, индология и обучение за Индия"

   
"Традиция и модерност в индийската култура, индология и обучение за Индия"

Софийският университет е домакин на започващата на 25 септември 2009 г. Международна индологическа конференция на тема: "Традиция и модерност в индийската култура, индология и обучение за Индия", организирана съвместно с посолството на Индия у нас.

Конференцията се провежда ежегодно в различни точки на света. Тази година за домакин е избран Софийския университет по повод 25-годишнината на специалност "Индология", една от най-старите индологически школи в световен мащаб.

Събитието бе открито от д-р Галина Русева-Соколова, заместник-декан на Факултета по класически и нови филологии. Заместник-ректорът проф. Недю Попиванов поздрави гостите и участниците.

Конференцията се провежда в няколко панела върху теми за основите на древната и съвременната индийска култура и прехода между тях, индийската религия, индологията, традиционната и модерна гледна точка към мястото на жената в Индия, езикът хинди, индийската музика и др.

India02