Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / "Търсим оригиналност в мисленето" - Проф. Иван Сосков, декан на Факултета по математика и информатика

   
"Търсим оригиналност в мисленето" - Проф. Иван Сосков, декан на  Факултета по математика и информатика

В 65 аудитория на Софийски университет "Св. Климент Охридски" кандидат-студентът Владислав Василев изтегли Тема № 2.

Изпитът по Математика по традиция е един от най-трудните в университета - неговата цел е не да провери знанията на кандидатите, а да търси оригиналност и креативност в мисленето.

Проф. Иван Сосков - декан на Факултета по математика и информатика, заяви желание да се даде възможност на кандидат студентите да свикнат с атмосферата на изпита и да могат да се подготвят по-добре за следващите сесии. Взето е решение: "Кандидат-студенти, получили оценка не по-ниска от отличен (5,50) за специалностите от Факултет по математика и информатика и Биологически факултет и не по-ниска от мн. добър (5,00) за специалностите от Физически и Химически факултети, се издава служебна бележка от декана на съответния факултет, с която се удостоверява, че могат да се класират в желани от тях специалности в съответния факултет" (чл.7 от Правилника за приемане на студенти в СУ за уч. 2010/2011 г.). Според проф. Сосков, голяма част от кандидат-студентите предпочитат да учат в чужбина, защото не искат да се явяват на изпити, а не заради неконкурентноспособност. Статистиката говори, че 60 % от всички работещи в ИТ сферата са възпитаници на Факултета по математика и информатика.

Подали заявление за участие в изпита са 1220 души.

Коментари

Приемане при отлича оценка

Искам да попитам за уточнение:

Всички, които са изкарали 5.50 и повече или само тези с 6.00 щр бъдат веднага приемани.

Влез, за да коментираш.