Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Студенти от СУ представят страната ни на европейско състезание за млади предприемачи

   
Студенти от СУ представят страната ни на европейско състезание за млади предприемачи

Студенти от СУ „Св. Климент Охридски“ ще представят страната ни на европейско състезание за млади предприемачи. Това съобщи вчера Саша Безуханова, председател на борда на директорите на „Джуниър ачийвмънт – България“, организацията - домакин на инициативата.

Състезанието е под патронажа на Министерството на образованието, като то ще се проведе за пръв път у нас. То ще бъде четиридневно и ще стартира на 1 юли в София. Студентите от СУ, които спечелиха наградата „Най-добра студентска компания на България“ в състезанието „Изгряващи звезди през юни“, ще се състезават заедно с колегите си от европейските страни. Те ще се представят с компанията „РС консулт“, като идеята им е създаване на първия в света онлайн шах за трима. По време на състезанието всички участници ще трябва да продадат бизнес идеята си на група от потенциални „инвеститори“, които ще вложат въображаема сума от 50 хил. евро в студентската компания с най-добра идея. В края на надпреварата ще бъде обявен най-добрият студентски проект, която ще получи приза "Компания на годината".

Източник: http://class.bg

Коментари

Влез, за да коментираш.