Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Студенти на Софийски университет с две награди от петнадесетото издание на Националния конкурс по програмиране

   
Студенти на Софийски университет с две награди от петнадесетото издание на Националния конкурс по програмиране

Петнадесетото издание на националния конкурс по програмиране на PC Magazine Bulgaria и Мусала Софт завърши с финален присъствен кръг, който за трета година се проведе под патронажа на Президента на Република България, г-н Георги Първанов.

Състезанието събра най-добре представилите се участници в конкурса, които бяха лично поздравени от изявени представители на бизнес и академичните среди.

На първо място е Румен Христов, ученик 10-ти клас - ПМГ, Шумен и възпитаник на шуменската школа по информатика "А&Б" с ръководители Бисерка Йовчева и Петър Петров. Румен е най-младият участник в конкурса. Той е изявен талант на национално ниво, с многобройни национални и международни отличия и е част от националния отбор по информатика. След две втори места в предишните две издания на състезанието, Румен заслужено спечели голямата награда. След него се класира Георги Ацев, студент трети курс - Софийски Университет, Факултет по математика и информатика. На трето място е Александър Георгиев, студент трети курс - Софийски Университет, Факултет по математика и информатика.

На награждаването на победителите и пресконференцията присъстваха множество специални гости, които уважиха усилията и постиженията на състезателите сред които: Ректора на Софийски университет „Св. Климент Охридски”, проф. Иван Илчев; проф. Иван Сосков, Декан - Факултет по математика и информатика, Софийски университет; акад. Стефан Додунеков - Институт по математика и информатика на БАН (ИМИ-БАН); Бойко Лечев, иЦентрове; Светлин Наков - Учредител на Българска асоциация на разработчиците на софтуер (БАРС); Георги Брашнаров, Председател на УС на Българската асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ); Огнян Киряков, Генерален директор - Майкрософт България; доц. Даниела Гоцева, зам. декан Факултет Компютърни системи и управление към Техническия университет и Емил Илиев, Началник отдел информационни технологии - Президентство на Република България. Доц. Красимир Манев бе почетен председател на журито в конкурса, а домакини на събитието бяха Тервел Няголов, Главен редактор на PC Magazine Bulgaria и Елена Маринова, Президент на Мусала Софт.

В 15-тото издание на най-престижното частно състезание по програмиране в България взеха участие 34 състезателя. 12-те събрали най-много точки от представянето си през 6-те задочни кръга се класираха за финален присъствен кръг, който се проведе на 12 май в залата на Българо-корейския Интернет център в сградата на Централна поща. Подкрепа за конкурса през задочните

Коментари

Влез, за да коментираш.