Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Среща на проф. Попиванов с г-н Хуан Мануел Морено Олмедила, представител на Световната банка за България

   
Среща на проф. Попиванов с г-н Хуан Мануел Морено Олмедила, представител на Световната банка за България

На 2 юли 2009 г. проф. дмн Недю Попиванов, заместник-ректор по международната и научно-проектната дейност, се срещна с г-н Хуан Мануел Морено Олмедила, представител на Световната банка за България.

На срещата бяха обсъдени проблемите за финансиране на висшето образование, свързани със стратегическите цели на Софийския университет „Свети Климент Охридски” в областта на образованието и науката, държавните зрелостни изпити като вход за висшето образование, както и някои въпроси от реализацията на младите хора след завършване на образованието им в Университета.

Хуан Мануел Морено е старши специалист по образованието в Департамента за Европа и Централна Азия на Световната банка от 2002 г. Бил е преподавател в Universidad Nacional de Education a Distancia в Испания, като от 1999 до 2002 г. е заместник-ректор по международната дейност и генерален секретар на Иберо-американската асоциация за дистанционно висше образование. Бил е гост-лектор в САЩ и Холандия. Автор е на многобройни публикации в сферата на дистанционното обучение, реформите на образованието и квалификацията на учителите.