Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Социалната психология: Нов поглед към личността и социалния свят

   
Социалната психология: Нов поглед към личността и социалния свят

Източник: https://www.glastonburyus.org

На 20 май от 10:00 часа в Аулата на Софийски университет на проф. Кнуд Ларсен ще бъде връчена награда - почетен знак “Св. Климент Охридски” със синя лента.

Тази награда е в знак на признателност за сътрудничеството, което той осъществява повече от две десетилетия с учени от Софийския университет. Един значим резултат от това сътрудничество представлява публикувания преди два дни фундаментален труд със заглавие “СОЦИАЛНА ПСИХОЛОГИЯ: НОВ ПОГЛЕД КЪМ ЛИЧНОСТТА И СОЦИАЛНИЯ СВЯТ”. Книгата, която е с обем от 671 страници, е написана върху повече от хиляда библиографски източника в съавторство на двамата професори – Проф. Кнуд Ларсен и проф. Крум Крумов.

Кнуд Ларсен е професор Eмеритус на Орегонския университет – САЩ. Той е световно известен учен, чел е лекции в редица университети на Америка, Европа, Азия и Австралия. Работил е в американски, европейски и австралийски изследователски центрове, в резултат на което е публикувал десетки научни трудове в реномирани международни издания. Неговите изследвания са класически в психологията и се отнасят до конформизма, агресията, дискриминационното поведение, мотивацията, конфликтите, атитюдите, авторитаризма и пр. През последните четири десетилетия името на Кнуд Ларсен може да бъде срещнато на страниците на сериозни научни списания като: Journal of Social Psychology, Journal of Personality and Social Psychology, Journal of Cross-Cultural Psychology, Social Bеhavior and Personality, Journal of Personality Assessment и др.

Крум Крумов е професор по организационна психология в Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Чел е лекции като гост-професор в редица университети на Западна Европа и САЩ. Той е ръководител и изпълнител на над двадесет международни и национални изследователски проекта в областта на мотивацията, лидерството, управлението на конфликтите, миграционното поведение, авторитаризма, корупционното поведение и т.н. Резултатите от неговите научни изследвания са публикувани на български, английски, руски и немски език в десетки реномирани издания като: Journal of Cross-Cultural Psychology, Journal of Social Behavior and Personality, Psychological Reports, European Journal of Social Sciences, European Psychologist, Perceptual and Motor Skills, Zeitschrift fur Sozialmanagement и др.

Днес, на 19 май от 17:00 часа в Конферентната зала, проф. Кнуд Ларсен ще изнесе публична лекция на тема: “Конформизъм, съгласие и покорство: от кооперирането до геноцида”.

Коментари

Влез, за да коментираш.