Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Скръбна вест

   
Скръбна вест

Софийският университет “Св. Климент Охридски” с дълбоко прискърбие съобщава, че на 26 юли 2009 г. след тежко боледуване почина

проф. Влъчко Кунчев

Влъчко Лазаров Кунчев е роден на 13 септември 1929 г. Висшето си образование завършва през 1952 г. във Филологическия факултет на Софийския университет, а докторската си степен получава в Московския държавен университет през 1968 г. От 1975 г. е доцент и преподавател в дисциплината “Журналистика и култура” във Факултета по журналистика и масова комуникация на СУ. Влъчко Кунчев е професор от 1982 г. Той е бил ръководител на катедра “Обществена комуникация” и зам. - декан на Факултета по журналистика и масова комуникация.

От 1959 до 1965 г. е завеждащ отдел “Култура” на в. “Септември” в гр. Стара Загора. През 1968 и 1969 г. е главен специалист в Министерството на културата, а през 1970-1975 г. е главен редактор в Комитета за телевизия и радио, а после и директор на Научния институт за телевизия и радио.

Проф. Кунчев е преподавал още в Учителския институт за прогимназиални учители в град Стара Загора и в Югозападния университет “Неофит Рилски” в Благоевград.

Проф. Кунчев има множество издадени монографии. Автор е на повече от 47 студии в научни сборници на български, английски, чешки, полски и руски език.

Проф. Влъчко Кунчев заслужи дълбоката почит на своите колеги. Академичната общност ще го помни като ерудиран учен и преподавател, уважаван професионалист и достоен човек.

Поклон пред светлата му памет.

 

От Академичното ръководство
на СУ “Св. Климент Охридски”

 

Поклонението ще се състои на 30 юли 2009 г., четвъртък, от 12.00 часа

в Ритуалната зала на Централните софийски гробища.